Veelgestelde vragen geluidssetsHuren

Voor diverse gelegenheden en evenementen hebben wij een aantal sets/producten geselecteerd om u verder op weg te helpen.

 

 Kan ik mijn telefoon / USB aansluiten op jullie set?

Ja dat kan. Wij maken dan gebruik van de koptelefoon aansluiting van uw device. Uw laptop, Iphone, Ipad, Samsung, andere telefoon/tablet etc. kunnen op die manier worden aangesloten op onze sets. 

Een USB-stick kan niet worden aangesloten op de standaard sets. U kunt daarvoor een mediaspeler huren.

 

Waarom kost een samengestelde set minder dan de losse producten bij elkaar opgeteld?

Dat klopt, als u kiest voor het huren van een door ons samengestelde set, dan is de totale huurprijs vaak lager dan de losse items bij elkaar opgeteld. Wij bieden u die scherpe prijs omdat de samengestelde sets bestaan uit standaard producten die vaak samen gehuurd worden. Vaak zitten die producten al samen in een flightcase waardoor de 'handling' voor ons minder is. Zodoende kunnen we de samengestelde sets voor een scherpere prijs aanbieden.

 

Wanneer en hoe vindt de betaling plaats?

U dient vooraf per bank óf contant bij aflevering het volledige huurbedrag samen met de borgsom te voldoen. Uiteraard ontvangt u voor de betaling een factuur. Als wij de apparatuur komen bezorgen en aansluiten en u bent zelf niet aanwezig dan dient de betaling vooraf per bank plaats te vinden.

 

Wat houdt 'benodigde bekabeling' in?

Bij al onze plug and play sets vindt u de term: benodigde bekabeling. We bedoelen daarmee dat alle kabels die nodig zijn om de set aan te sluiten, meegeleverd worden. De meeste items worden standaard geleverd met een 10m kabel zodat deze netjes in de ruimte geplaatst kunnen worden. Zo kan elk item (speaker op statief, lichtstatief met effecten, etc.) op 10m afstand geplaatst worden.

Heeft u meer kabels nodig dan kunt u dit bij uw aanvraag aangeven.

Van de belangrijkste kabels uit de set wordt een reserve-kabel meegeleverd. Mocht er dus onverhoopt een kabel niet meer werkend zijn, kan dit direct worden opgelost.

 

Wordt de lichtapparatuur geleverd met ophangmateriaal?

Ja, al onze losse lichteffecten / disoclampen worden geleverd inclusief (G-)haak voor het makkelijk ophangen (aan een truss/fourbar etc.). Ook is elke lamp voorzien van een safetykabel (ongeveer 40 cm.). De meeste lampen zijn bovendien uitgevoerd met een dubbele beugel zodat de lampen ook makkelijk op de vloer of een verhoging geplaatst kunnen worden. 

Extra materiaal voor ophanging / rigging is ook te huur. 

 

Hoe wordt de huur voor meerdere dagen berekend?

 Wij hanteren de volgende 'staffel' als het om meerdaagse huur gaat:

·         1 dag 1 x daghuur

·         2 dagen 1,5 x daghuur

·         3 dagen 2 x daghuur

·         4 dagen 2,5 x daghuur

·         5 dagen 3 x daghuur

·         6 dagen 3,5 x daghuur

·         7 dagen 4 x daghuur

 

Op zondag zijn wij gesloten, die dag wordt dus niet meegenomen bij het berekenen van de huurprijs (u betaald niet voor het feit dat wij gesloten zijn). 

Als u dus een set huurt voor de zaterdagavond, dan kan deze op maandag retour. U betaalt slechts één daghuur. Wij gaan er wel vanuit dat de apparatuur slechts één dag wordt gebruikt.

Meer informatie.

 

Kunnen jullie de gehuurde apparatuur ook bezorgen/ophalen?

Wij beschikken over een 'bezorg- en aansluitservice'. Het tijdstip van afleveren/ophalen kan in overleg bepaald worden.

Meer informatie.

 

Moet ik ook een borg voor de gehuurde apparatuur betalen?

Op het huren van onze apparatuur rust altijd een borgsom. Deze dient samen met het huurbedrag vooraf per bank óf contant bij afhalen/aflevering voldaan te worden. Vooraf wordt u altijd geïnformeerd over de hoogte van de borgsom. Daarnaast wordt deze altijd op de opdrachtbevestiging/huurovereenkomst vermeld.

 

Past de door mij gehuurde set in een standaard personenauto?

Ongeveer de helft van onze sets past in een standaard personenauto. Het gaat hierbij uiteraard om de kleinere sets. Wij adviseren u graag of de door u gehuurde set daaronder valt. Het vervoeren van onze apparatuur in een open aanhangwagen is niet toegestaan. Zie ook onze bezorgservice.

 

Op zondag zijn jullie gesloten. Wordt dit meegenomen in de berekening van de huurprijs?

Dit wordt niet meegenomen in de huurprijs. Als u dus een set huurt voor de zaterdagavond, dan kan deze op maandag retour. U betaalt slechts één daghuur. Wij gaan er wel vanuit dat de apparatuur slechts één dag wordt gebruikt.

 

Zijn de genoemde prijzen op de site inclusief BTW?

 Alle prijzen die op deze site vermeld worden, zijn inclusief BTW. of anders vermeld ,Alle genoemde prijzen zijn voor de huur van 1 dag.

 

De door mij gewenste apparatuur staan niet of niet geheel op deze website. Wat nu?

Wij werken veel met standaard sets. Deze zijn samengesteld op basis van de aanvragen die wij van onze klanten ontvangen. Natuurlijk kunnen wij van deze sets afwijken door specifieke toevoegingen. Denk hierbij aan andere cd-spelers, extra kabels, andere lichteffecten of bijvoorbeeld extra speakers. Natuurlijk maken wij graag een passende offerte op basis van uw wensen.

 

Moet ik zelf voor verlengsnoeren of andere kabels zorgen?

De sets worden standaard geleverd met de juiste bekabeling en verlengsnoeren (10m). Wij proberen de sets altijd zo compleet mogelijk van bekabeling te voorzien. Zo worden de geluidssets altijd voorzien van een ipod/laptop-kabeltje. Eventuele extra bekabeling is (beperkt) gratis bij te bestellen.

 

Hoe wordt de apparatuur geleverd / vervoerd?

 Wij leveren alle apparatuur in stevige flightcases. Hierdoor is de apparatuur goed beschermd bij gebruik en vervoer en is alle apparatuur stapelbaar. Ook voor de lichtsets gebruiken wij speciale racken om de lampen veilig te vervoeren.

 

Bij het product van mijn keuze staat vermeld dat dit alleen door jullie bezorgd en geïnstalleerd (projectbasis) kan worden?

Dat klopt, sommige van onze producten zijn niet bij onze vestiging af te halen. Deze kunnen alleen door ons worden bezorgd en geïnstalleerd. Dit kan te maken hebben met de gevoeligheid en/of afmeting van de apparatuur. Wij zorgen er dan voor dat alle apparatuur netjes voor u op locatie wordt bezorgd en geïnstalleerd. Zo heeft u geen omkijken naar het plaatsen en weer opruimen.

 

Wanneer zijn jullie geopend?

Openingstijden

maandag t/m vrijdag 10.00 - 22.00 uur

zaterdag 12.00 - 20.00 uur (afhalen en terugbezorgen apparatuur)

zondag   12.00 - 20.00 uur (afhalen en terugbezorgen apparatuur)

 

Wat te doen in geval van storing aan de apparatuur?

Onze apparatuur is voor uitgifte altijd gecontroleerd op correcte werking. Desgewenst kunnen wij de apparatuur in uw bijzijn controleren. Onze apparatuur wordt daarnaast periodiek onderhouden. Helaas kunnen storingen toch altijd optreden. Storingen dienen direct aan ons gemeld te worden, ook als u twijfelt aan de correcte werking van de apparatuur. Dit kan op ons vaste telefoonnummer of op ons noodnummer (vermeld op de huurovereenkomst en op de voicemail). Wij zullen in geval van defecte apparatuur samen met u naar een passende oplossing zoeken. Kapotte lampen dient u altijd in te leveren.

 

Moet ik mij legitimeren bij het afhalen van de apparatuur?

U moet zich legitimeren bij het afhalen van de apparatuur. Dat betekent dat u een geldig legitimatiebewijs dient te tonen waar een kopie van gemaakt zal worden. Ook dient u een rekening van uw mobiele telefoon te tonen (maximaal 1 maand oud, bedragen mogen onzichtbaar gemaakt worden).

Voor de huurperiode maken wij een huurovereenkomst op en voor de betaling ontvangt u een factuur. Let er bij het afhalen van de apparatuur op dat degene die als 'vertegenwoordiger/contactpersoon' op de huurovereenkomst is vermeld ook daadwerkelijk de apparatuur ophaalt. Indien dit niet het geval is, dient u dat vooraf aan ons te melden. De persoon die de apparatuur komt ophalen dient zich te legitimeren met een geldig legitimatiebewijs en een rekening van zijn/haar mobiele telefoon.

 

Kan ik mijn reservering annuleren?

Apparatuur die afgehaald wordt, kan tot 14 dagen van te voren vrijblijvend worden geannuleerd. Als de annulering later bij ons binnenkomt óf als Geluid Licht Huren de apparatuur op locatie komt bezorgen en installeren gelden andere voorwaarden. Zie hiervoor onze Algemene Leveringsvoorwaarden.

 

Kan ik mijn eigen (DJ) apparatuur op die van jullie aansluiten?

Dat is in principe mogelijk. Onze apparatuur maakt gebruik van de meest gangbare aansluitingen die gebruikelijk zijn in de markt. Wij adviseren u hier graag over.

 

 Hoe worden de installatiekosten berekend?

Het is mogelijk om de door u gehuurde apparatuur tegen een kleine vergoeding door ons op locatie te laten afleveren. De apparatuur zal volledig worden geïnstalleerd. Ook krijgt u, indien gewenst, gelijk een instructie over het gebruik van de gehuurde apparatuur. Het afleveren gebeurt op een afgesproken tijdstip. Na afloop van de huurperiode (dit is meestal de volgende dag) halen wij de apparatuur op een afgesproken tijdstip weer op.

De bezorg- en installatiekosten zijn vanaf € 25,- incl. BTW en reiskosten. De precieze hoogte van deze kosten wordt altijd in de offerte/huurovereenkomst vermeld en is afhankelijk van de grootte van de gehuurde apparatuur, de reisafstand en de gewenste levertijden. Het afbreken/ophalen van de apparatuur is bij deze prijs inbegrepen.